70ansdudh

Normen & Waarden

yasin-yusuf-fMh-VTuMHQs-unsplash

Normen & Waarden

Sociaal en communiceren met andere kan soms leuk zijn, maar ook vervelend. Dit wil je natuurlijk goed kunnen doen en je moet goed opletten op de normen & waarden. Dit zijn geen regels, maar meer fatsoenlijke dingen die je altijd moet doen. Zo moet je elkaar bijvoorbeeld altijd respecteren en mag je bepaalde dingen niet doen. Hiervoor kan je niet gestraft worden, maar kan je wel raar aangekeken worden. Het is van belang dat je normaal met elkaar omgaat zodat je geen ruzies maakt en goed met elkaar kan praten. Zo moet je iemand in de ogen aankijken als je met iemand praat. En moet je iemand in zijn waarde laten en ook altijd respecteren. Op deze manier voelt iedereen zichzelf goed en is dit ook voor iedereen een stuk beter. Zo staat dit ook in de mensenrechten en is het van belang dat je hier wel op let. Vroeger was dit een stuk minder en letten mensen minder op de normen & waarden op bepaalde punten. Dit kan je wel zien aan de Tweede Wereldoorlog en de vreselijke dingen die werden gedaan bij de Joden.

Mensenrechten

De mensenrechten zijn opgezet in 1945 omdat er vreselijke dingen werden gedaan met bepaalde mensen. Er moesten namelijk rechten komen voor iedereen, waar iedereen ook op kan terugvallen. Zo heb je verschillende rechten en mag je niet zomaar opgepakt worden en heb je altijd recht op een advocaat. Daarnaast zijn er meer rechten en mag je geloven in iedere godsdienst die je maar wilt en mag je altijd je mening geven. Het is van belang dat dit niet geschonden wordt omdat je hier hoge straffen door kan krijgen. De Verenigde Naties hebben hiervoor gezorgd en handhaven deze rechten ook altijd.

a-great-experience-to-see-the-house-in-session-in-kansas-crowd-of-representatives-during-the-session_t20_neK07K

Andere landen

Landen buiten de Verenigde Naties hebben niet altijd dezelfde rechten. Echter als ze de mensenrechten van de Verenigde Naties overtreden kunnen ze wel in de problemen komen. Zo kunnen er sancties komen en hoge boetes voor het land dat deze rechten schendt. Dit kan je op dit moment ook zien met Qatar waar veel mensen werken als slaven. De Verenigde Naties vinden dit helemaal niet goed en kijken ernaar en geven ook sancties aan de landen die deze ook schenden. Ook kan je als jouw mensen rechten worden geschiedt aangifte doen bij de politie, dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld discriminatie

MEER TE WETEN KOMEN

Schenden

Verschillen

praktijk