70ansdudh

Mensenrechten: Verschillen per land

justice-equality-activist-activist-activism-marching-feminism-human-rights-feminist_t20_3w0gWA

Mensenrechten: Verschillen per land

Mensenrechten zijn bepaalde rechten die van belang zijn voor bepaalde minderheden. Zo tellen de mensenrechten voor iedereen, maar heb je ook andere minderheden. Denk aan inheemse groepen of minderheden zoals vrouwen. Deze rechten zijn vooral belangrijk voor hun en niet ieder land houdt zich eraan. De landen van de Verenigde Naties houden hun hieraan en dit zijn vooral landen die in Europa zijn. Ook landen buiten Europa vallen hieronder en dit is bijvoorbeeld Amerika en Canada. Daarnaast heb je ook landen die het niet zo nauw nemen met mensenrechten. Deze mensenrechten zijn vervelend voor die landen en hier kijken ze niet goed naar. Zo kan het zijn dat je niet mag geloven in welke godsdienst je, maar wilt, maar ook niet je mening zomaar mag geven. Echter is dit niet ongestraft en kunnen de Verenigde Naties je sancties geven als land. Zo kan je als land minder geld ontvangen of kun je hele hoge boetes krijgen. Daarnaast heb je ook andere dingen en kan je zelf ook aangeklaagd worden. Zo kan je als je een racistische grap maakt aangeklaagd worden voor het schenden van mensenrechten.

Waarom zijn de mensenrechten bedacht

De mensenrechten zijn bedacht door de Verenigde Naties omdat er veel verkeerde dingen gebeurde vroeger. De tweede oorlog is de grootste reden dat deze mensen rechten in 1945 zijn opgezet. In de tweede wereldoorlog werden er verschrikkelijke dingen gedaan met mensen en dit mocht nooit meer gebeuren. Daarnaast vonden landen dat er meer rechten moesten komen voor bepaalde groepen. Zo had een vrouw vroeger niet veel rechten en is dit in de mensenrechten wet ook aangepast. Op deze manier is iedere groep gelijk en is dit van een groot belang voor bepaalde landen.

pexels-sora-shimazaki-5935745

Wat valt er onder de mensen rechten

Er zijn verschillende rechten die verwerkt zijn in de mensenrechten. Zo kan je denken aan het hebben van een mening, maar ook het geloven van je eigen godsdienst. Daarnaast heb je nu ook rechten als je opgepakt wordt. Zo mag je geholpen worden door een advocaat en heb je recht van zwijgen als je een probleem hebt. Dit mocht eerst niet, maar nu wel door de mensen rechten. Ook is discriminatie uitgesloten bij deze mensen rechten en mag je niet zo maar iemand discrimineren. Dit is namelijk ook streng verboden onder de Verenigde Naties.

MEER TE WETEN KOMEN

Schenden

praktijk

Normen & Waarden