70ansdudh

Mensen rechten: Schenden

pexels-pat-whelen-6220940

Mensen rechten: Schenden

De mensenrechten zijn een belangrijk iets. Iets naar de tweede oorlog zijn deze bedacht door alle gruweldaden in de oorlog. In de tweede oorlog zijn veel mensen slecht behandeld en veel landen vinden dat hier dingen voor moeten komen. De mensenrechten zijn toen opgezet en hier staan bepaalde regels in die van een groot belang zijn. Zo bepalen deze rechten hoe je moet omgaan met mensen en welke rechten ze hebben. Deze mag je natuurlijk niet schenden en is het van belang dat landen dit niet breken. Mocht je dit breken zit je in een groot probleem en kunnen de Verenigde Naties je land sancties opbrengen. Maar staan hier ook hogere straffen op en kan je zelfs een boete krijgen als land. Dit kan oplopen in hele hoge bedragen en hier moet je natuurlijk goed opletten. Daarnaast kan je als persoon ook mensen rechten schenden en kan het zijn dat je iets racistisch zegt over iets. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je iemand uitmaakt over zijn huidskleur en dit mag niet. Daarnaast schendt je ook de mensenrechten en kan je hiervoor een dagvaarding krijgen van de rechter. Je moet hier goed op letten en ervoor zorgen dat je de mensen rechten niet schendt.

Wat zijn de mensenrechten

De mensenrechten bestaat uit verschillende rechten die van een groot belang zijn. Zo mag je niet racistisch zijn en zijn er ook nog meer rechten die je moet weten. Denk bijvoorbeeld aan de rechten van vrijheid. Zo mag je altijd alles zeggen wat je wilt en mag je altijd je mening geven. Ook mag je geloven in welke godsdienst die je maar wilt en kan je hiervoor niet in de problemen komen. Ook als je opgepakt wordt door de politie mag je zwijgen en kan je altijd een advocaat inschakelen.

matthew-tenbruggencate-0HJWobhGhJs-unsplash

Niet overal gelden mensenrechten

De Verenigde Naties handhaven de mensenrechten, echter is niet ieder land hier lid van. Vooral landen in Europa zijn hier lid van en hier wordt er ook goed opgelet. Echter kan je wel andere landen handhaven en straffen uitdelen als ze de mensenrechten niet opvolgen. Zo heeft China het niet zo nauw met mensenrechten en komen ze hierdoor ook vaak in de problemen. Zo zijn er ook meerdere Islamitische landen waar de mensenrechten niet gelden en moet je dit weten als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

MEER TE WETEN KOMEN

Verschillen

praktijk

Normen & Waarden